Wijzig je Spotify artiest afbeelding

Zodra je muziek op Spotify te vinden is, zie je standaard de coverafbeelding van je meest recente release als ‘profielfoto’ op de artiestpagina. Omdat dat niet altijd heel mooi of gewenst is, kun je ook een aangepasten afbeelding uploaden naar je Spotify pagina. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat heel makkelijk zelf doet.

Om de afbeelding op je artiest/bandpagina te wijzigen heb je wel een ‘Spotify for Artists’-account nodig. Heb je dat nog niet? Je lees hier hoe je dat makkelijk aanmaakt.

 

Afbeelding wijzigen

1. Log eerst in op https://www.spotifyartists.com met de gebruikersnaam en wachtwoord van je artiest-account. Dit kan verschillen van het account dat je persoonlijk gebruilkt.

2. Klik links in de menubar onder ‘Tools’ op ‘Profile’.

 

 

3. Je ziet vervolgens een overzicht van hoe je artiestpagina er op dit moment ongeveer uit ziet. Klik op het potlood rechtsboven in de hoek om afbeeldingen aan te passen.

4. Op de pagina waarop je dan terecht komt zie je je huidige profielfoto. Klik er op en selecteer een nieuw bestand vanaf je computer om hem te updaten.

5. That’s it! Binnen een paar uur is je gewijzigde profielfoto voor iedereen zichtbaar op Spotify.

 

Headerafbeelding

Je kunt via bovenstaande manier niet alleen de profielafbeelding, maar ook de header foto wijzigen. De spotify header foto aanpassen is een toffe manier om je artiestpagina wat meer aan te kleden en een eigen stijl te geven.

Gebruik het bijvoorbeeld voor een variatie op je albumcover, of upload een foto van een recent optreden.

 

Meer weten over mogelijkheden om je profiel aan te passen en te promoten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 Ook interessant


1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Manatee Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Manatee
Gast
Manatee

Misschien kan iemand mij helpen. Mijn header- en profielfoto op de spotify-artiestpage kan ik niet afzonderlijk van elkaar aanpassen. Zij lijk te zijn gekoppeld, hoe kom ik hier van af?

Thnx voor het meedenken:)!

Copyright SongKit.nl 2014-2020 · iTunes en Spotify distributie · Alle rechten voorbehouden · Voorwaarden · Privacy